Bil med pant i

Bil solgt, men viste sig at have pant

Jes spørger:

Jeg har i løbet af det seneste år haft en sag kørende med en person som privat har solgt mig en bil med inkasso gæld.

Sagen “kort”, så har jeg fejlagtigt troede jeg havde tjekket registrerings nummere på bilen før køb. Som det kan ses, så var det ikke tilfældet.

Sælger skriver slutseddel og markere at der ikke er gæld i bilen. Da det er inkasso gæld, må den naturligvis heller ikke sælges uden ok fra kreditor.

Jeg ville naturligvis gerne have sagen løst så fredeligt som muligt, og blev af af De Jurastuderenes Retshjælp rådet til at forsøge at finde en løsning frem for en andmeldelse.

Det har nu kørt i et år, og vi har flere gange forsøgt at finde en løsning med de to kreditorer, og blandt andet foreslået dem at få rykket gælden over i sælgers nye bil. Det har de ikke haft interesse i.

Jeg har derfor været nødt til at varsle sælger om at sagen skulle afsluttes, og har siden da ikke fået svar.

Derfor har jeg nu intentioner om at melde sælger for svindel, bl.a. for at få medhold i at bilen igen skal være registreret til ham.

Det er ikke et stort beløb der er tale om her, 20.000kr.

Har I nogle råd eller foreslag til hvordan jeg fortsætter eller for afsluttet sagen?

Forbrugermeningen svarer:

Det er meget simpelt. Du har de 20.000 tilgode hos sælger. Du skal sende ham en påkravsskrivelse, og derefter kan du sende rykker og stævning hvis der ikke reageres.

Du kan ikke få bilen, for hvis bilen skal flyttes til dig, så skal kreditor betales ud, så den vej dur ikke.

Så det er ganske simpelt, du har betalt penge til sælger for en vare han ikke havde ret til at sælge, derfor skal pengene tilbage.

Du kan se her hvordan du gør:

Sådan laver du en påkravsskrivelse.