Banklån

Skal man forudbetale penge for et lån?

Aksel spørger:

Vil lige høre hvad man kan gøre ved en som slår sig op med Internet side, Tlf og div formularer med videre.

Jeg skulle kunne låne penge. Man skulle betale 995 for at få lavet lånet og et kort. Men det er jo ikke unormalt at man betaler et eller andet for at få et lån.

Nu er det nogle dage siden Det skulle være iorden men der er ikke kommet noget kort og jeg kan ikke ringe eller skrive til dem.

Har nogle mails med tlf nr, mail adr og et navn. Hvad gør man i denne situation?

Vil kalde det svindel – bedrageri.

Svar fra Forbrugermeningen:

Det er korrekt at man skal betale penge for at låne penge, men det er til gengæld ikke normalt at man skal betale pengene upfront. Hvis en person eller en Internetside tilbyder dig at skaffe lån, mod at du forudbetaler et gebyr så skal du i den grad holde dig væk! Udover at det er logisk at en person der skal låne penge, af naturlige grunde ikke har penge til at betale forud for lånet, så er det er uprofessionelt, og alle advarselslamper blinker.

Den normale praksis er at stiftelsesprovision og gebyrer tillægges lånet.

Spørgsmålet er så om der er tale om bedrageri. Først og frememest er det vigtigt at henlede på vigtigheden af at du ikke må kalde nogen for svindlere medmindre du kan bevise din påstand via en dom. Det du har her har ikke ført til nogen dom endnu, så derfor har vi fjernet sidens navn og personfølsomme oplysninger fra dit spørgsmål, idet du ellers kan være skyldig i injurier. Det kan du læse mere om her: Injurier

Du kan prøve at melde sagen til Politiet, men de vil højest sandsynligt afvise sagen og henvise dig til et civilt søgsmål. Nu har vi jo ikke set de papirer du ligger inde med, men højest sandsynligt er det også et civilt krav du står med… og hvordan du får dine penge igen kan du læse lige her: Pengekrav

Held og lykke med din sag, og hold dig væk fra folk og Internetsider der kræver forudbetaling for lån en anden gang.