Logitech udstyr

Svindel med privat handel

Daniel spørger:

Jeg har desværre været for naiv, i min søgen på et Logitech G27 rat med pedaler og gearstang. Jeg blev kontaktet af X, at han havde et rat jeg kunne købe – vi aftalte 1200 kr inkl porto. Jeg spurgte om hans navn og adresse. Men jeg skulle overføre pengene til Mobile Pay hos hans ven Y. Det gjorde jeg.

Dagen efter skriver vi frem og tilbage, og jeg får indtryk af at han har set forkert af modellen på rattet, da han skriver at det er et G29 han har (modellen nyere), så han vil have flere penge. Det er jeg ikke interesseret i, så jeg beder ham føre pengene tilbage i stedet.

Så begynder han at ville forhandle om en gamer stol, PS4 taske og hovedtelefoner, som han vil have jeg skal have med – og hans ven siger at prisen jeg har betalt er ALT for lidt – Her bliver jeg mistænksom – Men jeg holder fast i de 1200 og skriver at vi ifølge købeloven har indgået en bindende aftale. Det svarer han ikke på. Så skriver jeg, om han kan bekræfte at han har fået pengene – det gør han. Så beder jeg om navn og adresse igen og spørger hvorfor han og Y ikke er venner på Facebook – jeg kan finde begge personer på Facebook. Svaret var: ”Fordi vi snakker over tlf”.

Nu har jeg skrevet følgende til ham:

”Jeg har kontaktet min bank ang. dit svindel, og jeg er i fuld gang med at skrive en politi anmeldelse som bliver afleveret på politistationen på tirsdag, hvis ikke jeg ser en tilbageførsel af mine penge inden kl 12 mandag. Og jeg ved godt du ikke har givet mig dit rigtige navn, eller har noget med Y at gøre. Men jeg kontakter både X og Y, når anmeldelsen er afleveret, så de kan få nogle vidner.”

Det er den korte version af samtalen, jeg har gemt det meste af den på mobilen, desværre er min mobil i mellemtiden gået i sort, så jeg har ikke den første del, hvor vi aftaler pris.

Hvordan skal jeg ellers forholde mig?

Forbrugermeningen svarer:

Du skal faktisk ikke gøre mere. Det er en oplagt sag og Politiet vil tage dit krav med som erstatning i deres sag, så du behøver som sådan ikke foretage dig mere… dog er det en god idé at spørge til sagen hos Politiet ca. en gang om måneden, da denne slags sager ikke altid får prioritet, så det er en god idé lige at følge den til dørs. Held og lykke.