Spil

Snydt via MobilePay

Kenneth spørger:

Hej, Jeg er blevet svindlet med MobilePay. Min søn skulle købe et såkaldt “skin” til et spil (CS go) af en anden spiller. Det er et virituelt opgrade, så man kan “stige i graderne” Det koster 1000,- men han fik tilbudt det af en anden spiller for kun 600. Vi har kontakt med ham ,Magnus Mortensen over facebook og messenger løbende.

Da vi tjekker facebook ser vi bl.a at han har 225 venner og alt ser fint ud. Han skriver også igennem messenger igennem denne profil.  Da vi overfører pengene og afventer at “varen” bliver overført, modtager vi en meddelse fra “sælger”. Der står “TAK….HA-HA.” Derefter bliver kontakten lukket ned og vi bliver blokeret.

Jeg ringer og skriver til nummeret uden held. Finder ud af at telefonnummeret er registreret hos et telemarketing og der er ingen reaktion når vi ringer til dem. Den ringer op med den specielle ringetone fra “3”, så ved da at nummeret er fra dem. Ringer til Mobilepay/Danske Bank. De er meget behjælpelige med at registrere at der er blevet svindlet fra nummeret. De kan se at nummer/konto stadig er aktivt, Men mere kan de ikke gøre. De kan ikke oplyse navn eller kontonummer på nummeret og ikke tilbageføre de 600 kr. Jeg skal melde det til politiet siger de.

Da nummeret stadig er aktivt har jeg prøvet at sende 1 kr til samme telefonnummer, 23905222 med flg vedhæftet besked: “Tilbagefør de 600 kr, ellers politi” Den gik fint igennem og jeg tænkte at det måske kunne gøre det. 24 timer efter ville jeg sende endnu 1kr med en ny besked til svindleren, men nu står der at nummeret ikke er en MobilePay-konto. Så nu er den jo så også blevet lukket.

Hvad gør jeg? Facebook-profilen er måske også en “fake”, da vi er blevet lukket ude af den.
Skal jeg melde det til politiet, eller er de 600 kr smidt ud. Troede at der var lidt sikkerhed ved MobilePay, men åbenbart ikke. Jeg har kun telefonnummer og et navn der måske er falsk.

Forbrugermeningen svarer:

Idet du ikke har nogle reelle oplysninger kan du ikke gøre så meget mere selv, andet end selvfølgelig at tage ved lære af situationen og sikre dig at du har de korrekte oplysninger på den du handler med en anden gang. Til gengæld er dette en meget smal sag for Politiet at opklare, for Mobile Pay er altid knyttet til en bankkonto, så de vil kunne oplyse Politiet om hvem der har fået pengene, og herefter venter der en bedragerisag for staklen.

Det er derfor meget vigtigt at du melder sagen til din lokale Politikreds, så de kan tage sag af bedrageren. Husk at der er ikke nogen bagatelgrænse for bedrageri, beløbets størrelse påvirker kun strafudmålingen.

Held og lykke med sagen.