prokamera

Snydt i handel med GoPro kamera

Kasper spørger:

Jeg har indgået en aftale med en fra DBA angående et køb af et GoPro kamera. Jeg beder så om at personen tager et billede af en form for noget ID, og sender det til mig inden jeg overfører pengene (2200,-). Personen sender mig så sit sygesikringskort og fortæller yderligere at jeg kan kigge på slagterkrabbe.dk. Jeg overfører så pengene og har ikke hørt yderligere. Har prøvet at kontakte ham over SMS og ved at ringe, men han tager den ikke. Hvad skal jeg gøre? Jeg har skrevet til hans bank og min egen om der var noget at gøre, men de afviser begge. Jeg tror næppe at politiet vil gøre noget ved sagen, da de aldrig tager sig tid til sådanne sager

Forbrugermeningen svarer:

Det er rigtig fint at du har fået noget ID for så kan du nemlig selv få en dom over ham rigtig let. Du starter simpelthen med at sende en påkravsskrivelse, og derefter en rykker. Svarer han ikke kan du starte og vinde en småsag for kun 500 kroner, og dem bliver han dømt til at betale oveni de 2200 kroner. Du kan bruge vores guide her:

Sådan laver du en påkravsskrivelse.