Effekt pedal

Svindel i forbindelse med dba.dk

Simon spørger:

Jeg har været udsat for svindel i forbindelse med en handel med brugt musikudstyr på dba.dk.

Det drejer sig om en handel af en effektpedal til 750kr.

Jeg har haft kontakt til sælger pr. sms, og har overført pengene forud via netbank til sælger, hvilket har været normal kutyme i de utallige andre vellykkede handler jeg har lavet via dba. Da pakken efter længere ventetid ikke er kommet, kontakter jeg sælger. Han svarer ikke før jeg fortæller at jeg grundet manglende tilbagemelding vil anmelde ham for bedrageri. Herefter forklarer han at pakken er strandet på et postcenter, og at jeg kan forvente at modtage den i løbet af et par dage. Sælger fremstår generelt meget løsningsorienteret, så jeg har stadig ikke mistet tiltroen.

Da jeg nu stadig ikke har modtaget nogen pakke, vælger jeg at kontakte dba.dk for at rådføre mig hos dem. De kan fortælle mig at brugerens konto er lukket pga. mistanke om svindel, og nu vil jeg selvfølgelig gerne politianmelde svindleren. Jeg har sælgerens formodede fornavn og efternavn, og også vedkommendes bankoplysninger. Desuden har jeg også et mobilnummer, som desværre formodentligt er et taletidskort. DBA fortæller at de kan udlevere oplysninger på vedkommende til politiet hvis jeg laver en anmeldelse.
Men hvordan skal det foregå, jeg vil nemlig gerne undgå at sagen bare bliver glemt, da der tilsyneladende er flere andre der også er blevet svindlet af samme sælger. Jeg overvejer lidt om jeg skal forsøge at kontakte banken for at få trukket mine penge tilbage, eller om jeg skal forsøge at få mine penge tilbage direkte fra sælger, ved at true med at anmelde ham?

Forbrugermeningen svarer:

Hvis du ønsker at melde ham for bedrageri, hvilket der nok er grundlag for da DBA har mistanke om flere forhold som du skriver, så er det meget simpelt, du henvender dig til din lokale Politistation.

Det er til gengæld ganske umuligt at få dine penge trukket tilbage. Du har lavet en overførsel, og dermed er pengene væk. Den eneste måde du kan få penge tilbage er hvis nogen misbruger dit kort.

Slutteligt kan du selvfølgelig rejse en civil sag mod ham, hvilket du kan risikere at Politiet henviser dig til. Det kan du se mere om her: Har du penge til gode? Sådan får du dem tilbage!