Ebay

Ingen varer for auktion vundet på Ebay

Denis spørger:

Jeg har brug for rådgivning ifm. mulige netsvindel ved køb på eBay.de.

Sagen ganske kort. Jeg har vundet en auktion på en flaske champagne på eBay.de for i alt EUR 102. Sælgeren fremstår som boende i Oberhausen, Tyskland, og han har ikke specificeret hvor meget det vil koste at få flasken sendt til Danmark. Efter at jeg har spurgt ham via eBay, så har han sendt en besked at det vil koste EUR 16 og så har bedt om at overføre EUR 102 + 16 til hans bank konto, som han også har vedlagt i beskeden. Efter jeg har overført pengene via udenlandsk bank overførsel (EUR 118), så er han holdt op med at svare på mine forespørgsler.

Har du nogle scenarier for hvordan dette kan håndteres så jeg får mine penge retur?

Forbrugermeningen svarer:

Når du handler med en person fra et andet land, er og bliver det også landet hvor sagen har juridisk bopæl. Det vil sige at det er de tyske myndigheder og retssystemer du skal benytte dig af i dette tilfælde. Du har utvivlsomt været udsat for et svindelnummer. Vi kan anbefale til en anden gang at åbne en konto hos www.paypal.com og betale derigennem, idet du inden 30 dage kan åbne en indsigelse hos PayPal hvis du ikke får din vare. Overfører du til en anden mands bankkonto er pengene tabt.

Dog vil vi i dette tilfælde råde dig til at spørge Ebays tyske support, da de måske kan hjælpe dig videre med hvem der gemmer sig bag profilen.