Bæltetaske

Tyveri og bedrageri

Jan spørger:

Hej. Jeg arbejder i et støttecenter som pædagog. Vi kommer ud til borgere der skal bruge en hånd for at klare sig i eget hjem.

Problemet er at vi opdagede at en udviklingshæmmet ikke havde flere penge tilbage på sin konto. Ca. 20.000kr. var forsvundet. Det var sket over 2 måneder kunne vi se på kontoudtogene. Borgeren har aldrig manglet penge og tænker godt over hvad han køber. Bruger sjældent penge.

Jeg tog en samtale med ham i dag, uden at stille ledende spørgsmål. Fandt ud af at han var blevet lokket af en kvindelig borger til at hæve beløb i hæve automaten. Komme pengene i hans bælte taske. Bælte tasken ville hun så passe på mens de var i byen. Hun skulle dog altid på wc når de havde hævet penge og tog pengebæltet med “for at passe på det” Den forurettede borger tæller dog aldrig efter og tæller ikke efter hver gang han kommer hjem.

Det er tydeligt at den kvindelige borger har taget pengene da hun har et ry for at mangle penge og har snydt sin gamle bedstemor. Det er også tydeligt at hun formodentligt er gået på wc med pengebæltet og taget pengene. Altså udnyttelse af svag borger.
Det store spørgsmål er om vi har en sag hvis borgeren vil anmelde hende for tyveri/bedrageri?

Forbrugermeningen svarer:

Der er nok ikke mange der er i tvivl om hvad der er sket her, og det er på alle måder usmageligt hvad den kvindelige borger har gjort. Uanset om hun har taget pengene eller ej, så er det i den grad at udnytte svage sjæle og i dette tilfælde en udviklingshæmmet.

Desværre for denne sag, er man i Danmark uskyldig indtil det modsatte er bevist, hvorfor der kræves beviser før man kan få hende dømt. Du kan prøve at tage din sag til Politiet, men højest sandsynligt vil de afvise den på grund af mangel på tekniske beviser.

Vores største medfølelse for situationen og den stakkels borger.