sko

Sko købt på hjemmeside der lignede dansk men var kinesisk

Susanne spørger:

Jeg har været så uforsigtig at bestille et par sko på en hjemmeside, der umiddelbart lignede en dansk (Tidligere KvistOnline. Hjemmeside lukket). Pengene blevtrukket momentant og et hvert forsøg på at fortryde købet er blevet afvist. Jeg har fået mails fra en kinesisk mand, der fortæller mig at jeg ikke skal være bekymret, det har han nu sagt i en måned og ingenting sker.

Jeg tænker på at bede min bank om at ‘køre en sag’ på sagen for at få mine penge retur? Eller har I andre forslag?

Forbrugermeningen svarer:

Du kan sagtens bede din bank om at køre en sag, men om de vil er tvivlsomt, og hvis de endelig gør er det stærkt tvivlsomt om du vinder. Du har handlet på et kinesisk website, og al tvist er derfor under de kinesiske domstole. Han vil bare sige at pakken er sendt (kinesiske pakker kan sagtens tage 2 måneder om at komme frem) og så modtager du et par kopisko engang med posten.

Du bør nok indstille dig på at pengene er tabt, og så kontrollere hvem der står bag hjemmesiden næste gang du handler.