Svindel med husleje

Svindel med husleje

Kristina spørger:

Jeg boede i et hus i godt 6 måneder, hele huset var ejet af en dame ved navn Inge. Huset blev lejet af en ung fyr ved navn Rune. Jeg søgte med lys og lygte efter et sted at bo, og fant et tilbud på boligportalen mener jeg det var. Jeg tog der ud og mødte så Rune. Han lejede underetagen ud på godt 62 kvm og bode selv for oven. Jeg var lykkelig og fik lavet leje kontrakt og alting. Depositumet var på 18000 kr. og huslejen var ca på 6200 kr med alt (perfekt).

Pludselig fortæller Rune mig en dag at Inge skylder ham en masse penge og hans advokat har bedt ham flytte ud så hurtig han kan mens sagen bliver tjekket igennem, og jeg bliver meget nervøs da jeg jo er lejer gennem ham… Han siger at vi mødes senere og ordner tingene og så smutter han. Jeg snakker derefter med Inge og forklare jeg er super glad for at bo der og gerne vil fortsætte selvom jeg jo frygter hun også snyder mig.

Problemet var jo så at min kontrakt var med Rune og ikke hende, og jeg derfor ikke have betalt depositum… men hun var så flink og sagde eftersom jeg snart rejste til Thailand måtte jeg godt blive hvis bare jeg betalte videre på månedlig husleje. Der gik så ca en måned inden jeg gik fat i Rune og jeg kæmpede virkelig med at få kontakt til ham, jeg kontaktede enda en af hans bekendte som kom på besøg til en kop kaffe og der blev jeg blæst omkuld af chok historier, venen Jakob fortalte mig rune var lyst løgner og svindler han skyldte ufattelig mange penge væk, og stak altid af når han ikke kunne betale, jeg var grædefærdig med ikke særlig mange penge i forvejen og tanken om et tab på 18000 kr slog mig ud.

Dagen efter kontaktede jeg Inge igen og fortalte så det hele, hun fortalte så at Rune var blevet smidt ud da han skyldte næsten for 3 måneders husleje ( det skal lige siges jeg ikke ved hvad han betalte.. ) nå men i alt min panik fik jeg langt omlænge fat i Rune!- jeg virkede cool og havde min far med vi havde snakket længe sammen om hvordan vi skulle tackle situationen, så vi lavede en kontrakt ( jeg har selvfølgelig stadig lejekontrakt samt den kontakt vi lavede om afbetaling). Kontrakten var omfattende og Rune kunne selv bestemme hvor meget han ville betale hver måned. Vi aftale 1000 kr om måneden hvilket jeg synes er meget venligt af mig… nå men nu der gået over 6 måneder og jeg har kun fået sølle 700kr af manden … hvad gør jeg? Jeg kan ikke få kontakt til ham ud over han indimellem skriver til min far han er presset og har økonomiske problemer og andre undskyldninger ! HJÆLP !

Jeg vil have mine penge !

Forbrugermeningen svarer:

Sikke dog en redelighed. Først og fremmest har vi lavet en guide til den slags lige her: Sådan får du dine penge tilbage – udover dette så kan du lægge yderligere pres på Rune ved at true med at Politianmelde ham. Han har utvivlsomt IKKE haft ret til at leje underetagen ud, og dermed bliver sagen en bedragerisag som han højest sandsynligt gerne vil undgå.