herresko

Snydt i skohandel

Rasmus spørger:

Jeg har købt et par sko af en fyr jeg kender igennem mit arbejde. Eller det vil sige at jeg har betalt dem, men ikke fået varen og ikke fået pengene tilbage og han er nu stoppet med at svare. Hvad der ikke gør det bedre er at det var en mundtlig aftale hvilket vil sige at jeg ikke har papire på det da det var sko jeg købte af en person jeg så som en ven. Til gengæld har jeg en masse sms’er hvor vi snakker frem og tilbage om det, både om skoene og pengene, men jeg ved ikke om det er bevis nok.
Derudover kan det også ses på overvågningskamera når jeg giver ham pengene. Det fandt sted på min arbejdsplads.
Jeg ved at andre har været udsat for det samme af den samme person, men jeg ved heller ikke om det vil hjælpe hvis man er flere der anmelder det?
Anyways jeg vil bare spørge om det giver mening at melde det og om politiet vil kunne gøre noget i en situation som denne?
I mit tilfælde er jeg blevet snydt for 4000 kr. og en ven af mig er blevet snydt af samme person for 3200 kr.

Jeg håber i kan hjælpe

Forbrugermeningen svarer:

Det er meget vigtigt at starte med at understrege et juridisk princip:

En mundtlig aftale er lige så god som en skriftlig… den er bare sværere at bevise!

Så hvis du har billeder af sms udveksling og at du giver ham pengene er det intet problem. Ligesom det er dig der skal bevise at du har har givet ham pengene, er det nemlig ham der skal bevise at han har afleveret varen til dig. Du kan derfor hæve handlen og få dine penge tilbage. Det starter med at du sender ham en påkravsskrivelse og derefter en rykker. Svarer han ikke starter du en småsag som du 100% sikker vinder. Her er en guide der viser hvordan det gøres:

Sådan laver du en påkravsskrivelse.