Pension bedrageri

Er manglende pensionsbetaling bedrageri?

Heidi spørger:

Jeg ved slet ikke om du kan hjælpe, da det ikke er svindel ved handel, men noget ganske andet, desværre er vi løbet tør for ideer og tænker du måske er manden der kan åbne en dør vi kan søge videre fra.

Meget kort så har min kæreste opdaget at hans arbejdsgiver har trukket hans egen pensionsbidrag fra hans løn, samtidig med at arbejdsgiver havde meldt pensionsselskabet, at de grundet dårlig økonomi i en periode ikke betalte ind til deres medarbejderes pension. Det valgte arbejdsgiver ikke at fortælle deres medarbejdere, og det forhindrede dem dog heller ikke i fortsat, at trække det private bidrag fra lønsedlen således de faktisk stjal fra deres medarbejdere. Et smart lille svindel nummer som de sikkert aldrig var blevet opdaget i hvis ikke der af andre årsager nu kører en faglig sag imod dem. 3F som på vegne af min kæreste kører sagen ved ikke helt hvad de skal gøre ved den svindel/tyveri der er fundet sted.

Vi kan ikke tro at det kan gå upåagtet hen at man kan bedrage/stjæle sådan og vil høre om du ved om det kunne være en sag for politiet eller det er en af disse ”rejs et privat søgsmål”

Jeg håber du har en anden vinkel på sagen og kan give et par hint til at komme videre.

Forbrugermeningen svarer:

Hvis en arbejdsgiver trækker penge fra din kærestes løn, så er arbejdsgiveren naturligvis også forpligtet til at betale, og du har som sådan ret I at hvis dette alligevel ikke sker står din kæreste med en privat sag mod sin arbejdsgiver (denne vil være meget nem at vinde, for alle beviserne er jo på lønsedlen)… Men denne sag er en helt anden, for arbejdsgiveren er nemlig på tidspunktet hvor pengene trækkes fra, udemærket klar over at de ikke vil blive betalt videre. Dette er i sagens natur klassisk bedrageri og bør og skal meldes omgående til Politiet. I den forbindelse vil din kæreste automatisk få sit krav med i Politiets sag.