Kopivarer

Spildreng.dk sælger kopivarer som originaler

Sejer spørger:

Jeg har for ca. 14 dage siden bestilt et par New Balance 940-løbesko på websitet spildreng.dk.

Min betaling blev accepteret og betalt af Danske Bank, idet der efter, hvad der fremgik af websitet, blev anvendt Verisign.

Det fremgik ikke af websitet, at det var oprettet i Kina. Dette fandt jeg først ud af, da jeg fik en accept af ordren pr. mail fra Kina og bankbetalingen foregik via en bank i Kina og med en omveksling af kinesiske yen.

Pakken, jeg modtog i dag, var afsendt fra Holland og toldbehandlet i Danmark.

De løbesko, jeg modtog i dag, er hverken den originale vare vist på websitet eller en kopivare, men et par løbesko der blot har navnet New Balance skrevet på. Desuden har de en helt anden farve end de originale løbesko har – nemlig gule og ikke sølvfarvet, hvide og blå – ligesom størrelsen er et nummer mindre end bestilt – nemlig EUR 41.5 og ikke EUR 42.5.

Der er med andre ord tale om rent bedrageri.

Hvordan håndterer jeg dette i f.t. krav om tilbagebetaling via min bank Danske Bank fra den kinesiske bank samt anmeldelse af bedrageriet til Politiet for at få stoppet dette bedrageri på nettet.

Forbrugermeningen svarer:

Domænet er kinesisk ejet og derfor er det i Kina du skal rejse din sag, hvilket vi fra starten af kan fraråde. Politiet vil derfor straks afvise sagen og henvise til de Kinesiske myndigheder da sagen hører til der. Du må nok desværre anse pengene for tabt, og med hensyn til at advare andre om hjemmesiden kan du eksempelvist gøre det på Trustpilot og lignende. Det er meget svært at få siden lukket, men hvis du vil prøve er det www.dk-hostmaster.dk du skal henvende dig til.