Spørgsmål om anvendelse af sin titel

Må en jobsøgende bruge en anden titel?

Carsten spørger:

I forbindelse med sag ved ankenævn foretages syn og skøn. Ud over en del fejl og mangler i rapporten er skønsmanden arbejdssøgende, hvilket ikke oplyses, da han fortsat benævnes og bruger betegnelsen entrepriseleder. Det er en stilling og ikke uddannelse, hvilket betyder, at jeg føler mig ført bag lyset.

Er det lovligt i forbindelse med dette hverv at pynte sig med forkert titel?

Som jobsøgende skal man stå til rådighed og tage anvist arbejde – er man så ikke inhabil i sag mod mulig kommende arbejdsgiver – ca. 2 km’s afstand mellem modpartens virksomhed og tidligere arbejdsgiver?

Bør ovenstående forhold ikke oplyses forlods?

Hvor er grænsen til bedrageri? jeg tabte sagen og skal betale for syn og skøn, hvilket jeg nægter pga. konsekvente opmålings fejl og manglende svar på oprindelig klag. Kan jeg også melde ham / nævnet for bedrageri pga. de forkerte oplysninger om hans hverv?

Forbrugermeningen svarer:

Det kan du ikke.

Entrepriseleder er ikke en beskyttet titel og kan derfor benyttes af alle og enhver, uanset stilling og hverv.

Hvorvidt han er jobsøgende er ligegyldigt i forhold til sagen, det eneste der er relevant er hans kvalifikationer til at foretage syn og skøn.

Foretager han forkerte opmålinger kan du naturligvis klage over dette, men der er intet grundlag for at melde ham for bedrageri.