Træningsprogram

Snydt på facebook

Mads spørger:

Jeg har tænkt mig at anmelde en person for snyd/bedrageri jeg er stødt på på Facebook.

Historien kort fortalt:

Jeg har set på facebook et tilbud på noget kostvejledning samt træningsprogram til 1899,-, normal pris 3000. Jeg tog kontakt til ham, hvor han lovede mig guld og grønne skove, vi skrev om forløbet osv, hvis jeg tilmeldte mig hans “tilbud” inden 31/12-15. Jeg overførte pengene til ham 31/12-15 og har sidenhen kun modtaget en meget ringe kostplan for en enkelt dag.

“Partnerpakken” som den hedder indeholder 4 måneders vejledning og kostplanlægning for 2, 2 gange ugentlig kontrolvejning og opfølgning. Jeg har efterfølgende taget kontakt til ham og konfronteret ham med de ting som han ikke lever op til. Han bliver ved med at afvise og sige at han har opfyldt sit; hvilket han tydeligvis ikke har gjort. Efter diskussioner, så er han gået med til at overføre 1700,- ud af de 1899,-, han har dog ikke gjort det endnu, og tror næppe han vil gøre det.

Er dette en sag som der kan gøres noget ved hos politiet eller vil de “bare” henvise til en civil retssag?

Forbrugermeningen svarer:

De vil med sikkerhed henvise til et civilt søgsmål, og da du har hans kontaktinformationer og et løfte om at tilbagebetale kr. 1700,- så er det en meget smal sag at vinde. Vi har lavet en guide til det lige her: Sådan får du dine penge tilbage!