Breve

Hvem har ansvaret for breve der ikke når frem?

Line spørger:

Jeg flyttede for ca. halvandet år siden adresse fra Århus til København og i den forbindelse har jeg en kort periode på en måned haft adresse hos mine forældre. Min lillebror og jeg har boet på næsten samme adresse og har, på hvert sit tidspunkt også haft adresse hos mine forældre. Det har nu resulteret i at jeg i halvandet år har modtaget min lillebrors post og flere gange har ringet til PostDanmark for at høre hvem det egentlig har ansvaret hvis ikke hans breve blive åbnet og der på den måde ikke bliver betalt regninger. Kan det passe det er mit ansvar? Eller ligger ansvaret hos PostDanmark? Hver gang jeg ringer derind påstår de at problemet er løst.

Forbrugermeningen svarer:

Det er altid afsenderen af posten der bærer ansvaret for at den når frem. Det er altså ikke din lillebrors skyld, eller din eller PostDanmark. Det er simpelthen afsenderen af brevet der selv er ansvarlig for at din lillebror modtager det. Kommer der eksempelvist en rykker, har han krav på at få gebyret slettet hvis ikke han har modtaget fakturaen.