iPhone6

Svindel via e-mail

Verner spørger:

Jeg har ca. den 17 december naivt besvaret en mail vedrørende et tilbud om test af iphone7 hvor jeg som tak ville modtage en iphone6. Jeg kan nu godt se at det virker mærkeligt men da det virkede som at det kom fra Apple tog jeg mod tilbuddet. Jeg skulle selv betale post med ca 39 kr som jeg betalte med mit Mastercard. Dette er så blevet brugt til uden min viden at tilmelde mig date2find som jeg ikke ønsker at være en del af. Der er efterfølgende trukket 500 kr ( som jeg nu har gjort indsigelse imod i min bank, Nordea).

Jeg har også meddelt date2find at jeg ikke vil være en del af dem, og de skriver at jeg skal sende dem fakturaen, men sådan en har jeg aldrig set ej heller medlemsnr. Jeg har heller aldrig modtaget gave som lovet fra testsiden, som jeg dog uden at kunne bevise stammer fra en navngiven person, dette nægter han (ikke uventet). Jeg overvejer en politianmeldelse men beløbet er nok for lavt.

Forbrugermeningen svarer:

Der er ingen beløbsgrænse for hvornår noget kan anmeldes til Politiet, så beløbet er ligegyldigt. Der er 2 muligheder for hvad der er sket:

  1. En person har brugt e-mailen til at fiske dine kortoplysninger og bruger så dit kort på forskellige steder. Dette tyder ikke på at være tilfældet, for så havde du haft markant flere hævninger fra en masse steder.
  2. Der har i betingelserne stået at du ved at indtaste dine oplysninger også tilmeldte dig Date2find. Dette kaldes et passivt abonnement og er ikke tilladt i Danmark.

Begge ting kan meldes til Politiet hvis du ønsker det, men det du med 100% sikkerhed skal gøre er at spærre dit Visa kort og bestille et nyt, for så er der lukket for udbetalingerne. Du kan nemlig sagtens risikere at de hæver igen.