Tabt penge

Krav mod en person fra et andet land

Kenneth spørger:

Jeg tror jeg er i kløerne på en bedrager fra Benin, men jeg ved ikke om det er en kvinde eller en mand for jeg skulle sende personen nogle penge via Western Union på et navn LUC ODAH men på hendes mail hedder personen Jansonne Lenne men jeg har prøvet og få mine penge tilbage i lang tid nu. Jeg har en kammerat der har hjulpet mig med dette både med at skrive til personen og ringet til den bank hvor mine penge skulle komme fra, men person lover i guld og grønne skove med alting men det viser sig at der sket noget som helst.. jeg har papirerne på det jeg skulle have på mail men hvis i skal bruge det må i lige skrive det til mig så sender jeg dem til dig.

Min ven synes også dette lyder meget mærkeligt det her. jeg har skrevet til personen for at få mine penge tilbage som jeg har sendt men lykkes ikke endnu derfor jeg beder jer om hjælp.. hvis jeg skal til politiet med det så gør jeg det for mine penge skal jeg have igen snart.

Forbrugermeningen svarer:

At dine penge er tabt er der ikke den store tvivl om. Du har med 99,9% sandsynlighed været offer for et af de klassiske svindelnumre, der som regel starter med at du modtager en e-mail med et rigtig godt tilbud.

Nu er spørgsmålet bare hvor du skal rejse dit krav, og I dette tilfælde er det desværre i landet hvor personen bor, for du har handlet over Internettet og overført via Western Union. Dit krav skal derfor anmeldes til myndighederne i Benin, og der kan vi vidst allerede nu sige at det er op ad bakke!

Det bedste du kan gøre er at lære af situationen, og komme videre.