Logoet af Smukfest

Svindel med billetter til Skanderborg Festival

Emma spørger:

Jeg skriver lige til jer, da jeg ikke ved, hvordan jeg skal ellers skal tilgå denne her sag.

Torsdag d. 9/6 oprettede jeg en annonce på DBA, hvor jeg søgte to torsdagsbilletter til Skanderborgfestival (smukfest). Jeg blev kort efter kontaktet af et nummer, der påstod, at personen havde disse billetter, og gerne ville sælge. Han skrev at han boede i Holstebro, og at han kunne sende eller jeg kunne afhente.

Da jeg ikke havde mulighed for at komme til Holstebro, aftalte vi, at han ville sende den ene billet – endda meget sikkert, og han gav mig sit ord på at han ikke ville snyde (se de vedhæftede billeder).

Jeg prøvede at få så mange informationener ud af personen, som jeg kunne, og i min godvillighed valgte jeg derfor til sidst at overføre pengene til ham (750 kr.), da han virkede fornuftig og troværdig. Jeg overførte endda til et andet nummer (en såkaldt “Emil”), da han påstod, at han ikke selv havde MobilePay.

Der gik ca. en time og jeg modtog hverken bekræftelse eller svar fra personen om at have modtaget pengene. Jeg skrev og ringede til ham, men jeg fik ingen lyd.

Herefter gik min jagt i gang, og det viser sig, at personen jeg har skrevet med, er meget aktiv på sider som GulogGratis og DBA, og hans “karrierre” består i at “svindle” folk.

Jeg har taget kontakt til en person, Leo, jeg fandt på nettet, som ihærdigt prøver at få ham her anmeldt, og han lægger advarselssider ud på nettet for at advare mod ham her. Han er ikke blevet dømt endnu, hvilket er hvorfor, han stadig er i gang.

De eneste informationer jeg har, er det nr han sendte mig, og det nr. jeg mobilepay’ede til. Derudover fortalte Leo mig, at han egentlig hedder Jakob og bor i København.

Lige nu ved jeg ikke helt hvad jeg skal gøre. Jeg har fået at vide, at jeg skal anmelde ham til politiet, men jeg tænkte, at jeg ville starte her, så jeg kan få nogle råd af jer først.

Tror I måske det ville være muligt at få nogle penge tilbage? Selvfølgelig er det i princippet min egen fejl, men da Jakob har svindlet mange mennesker gennem tiden, finder jeg situationen enormt urimelig.

Forbrugermeningen svarer:

Der er ingen tvivl om at du skal melde sagen til Politiet og det er hurtigst muligt. Når du ikke har de korrekte oplysninger på manden, så er det ikke en civil sag, men en politisag. Du har kun en mobile-pay overførsel, og de kan ikke oplyse dig om identiteten på modtageren, det kan de kun oplyse til Politiet. Derefter er det en let sag for Politiet og få sat en stopper for manden. Desværre er der rigtig mange mennesker der ikke gør mere ved sagen på grund af beløbets størrelse, og Politiet har brug for en anmeldelse før de kan starte en sag. Anmeld derfor sagen med det samme.