Samsung Galaxy Tab S2

Svindel igennem DBA

Emil spørger:

Jeg står i en rigtig dårlig situation, efter at have handlet med en af DBA.dk’s brugere og købt en Samsung Galaxy Tab S2 tablet.

Han sendte mig efterfølgende en pakke indeholdende en Denver TAD-10063 MK2, som ligner noget til 500 kroner på et byggemarked. Men jeg havde altså betalt manden 1700 kroner for en anden tablet som er markant mere værd, og nu nægter han at svare mig for at få ordnet forholdene.

Samsung Galaxy Tab S2Jeg svarede på hans opslag d. 7. november, mener jeg. Og så fortsatte vores korrespondance på telefon på SMS og et telefonopkald, hvor han sendte mig sin mobilepay, og jeg gav ham pengene og min adresse, og så var handlen i hus.

En uge senere, da pakken ankommer, forstår jeg at det er den forkerte vare. Jeg skriver til ham, og spørger efter en løsning, og han siger han er forvirret, og at han først kan se til problemet når han når hjem sidste weekend flere dage senere.

Jeg forsøger gentagne gange at komme i kontakt med ham, men nu har han ikke svaret i flere dage.

Jeg nåede at favorisere annoncen, som stadig stod under mine favoritter indtil i går, men jeg kan ikke komme ind på linket, da annoncen er lukket. Det bliver lidt teknisk at spore, men kan i finde hans profil?

Nu er spørgsmålet så;

Hvordan stopper jeg ham, og får mine penge igen?

Hvad kan i gøre i sådan en sag?

Jeg er en fattig studerende der måbende og fortvivlet ser på, imens manden tæller mine penge.

Hjælp mig venligst!

Forbrugermeningen svarer:

Dette er en relativ let sag for din at vinde, fordi du har mandens bankoplysninger og bevis på din betaling. Politiet vil helt sikkert afvise at tage sagen, fordi manden rent faktisk har sendt dig en vare… det er bare den forkerte. Du står altså her med en privat sag, men heldigvis bliver den utrolig let at vinde.

Du skal starte med at kontakte mandens bank og forklare dem sagen, så de kan udlevere dig mandens navn og adresse. Herefter skal du blot følge vores guide her: Har du penge tilgode? sådan får du dem tilbage

Det er ingen sag at vinde, din eneste risiko er at manden ikke ejer noget og derfor kommer til at skylde dig pengene.