en der skriver fra sin telefon

Falsk sms – hvad er risikoen?

Bo spørger:

Hej Forbrugermeningen.

Jeg fik, som sikkert rigtig mange før mig, igår en af de falske sms’er angående køb af noget Navigon-noget.  Efter at have snakket med Apple-dk, som forsikrede mig om at det var fake, løb det dog desværre af med mig, og jeg kom til at svare på sms’en med den temmelig primitive sætning: “fuck you, scam, in you dreams”, hvorefter jeg omgående modtog et automatsvar, som man kan se på det vedhæftede screen shot.

Ved I hvad det betyder? Og kan der være sket noget?

Bedste hilsener, Bo

Forbrugermeningen svarer:

Først og fremmest kan vi berolige dig at der er ingen økonomisk risiko ved at svare dem… men der er en værre konsekvens, nemlig at nu bliver du placeret på en såkaldt guld-liste ganske simpelthen fordi du svarede, og dermed ved scammeren at der er hul igennem. Guld-lister handles på Internettet, så nu kommer dit nummer på der, så der kommer sikkert mere.

Men som sagt er der ingen økonomisk risiko. Hele nummeret går ud på at få dig til at klikke på linket, hvor der typisk er en efterligning af Apples side, der er skabt til at få dig til at give dine oplysninger om password eller kreditkort.

Den besked du får retur er en autobesked fra den sms-software der er brugt til at sende til dig, ganske simpelt fordi systemet ikke er sat korrekt op. Det er simpelthen en amatør du har med at gøre, for han/hun har ikke sat et rigtigt auto-svar op.