P-bøder

Jeg har solgt min bil, skal jeg betale for p-bøder?

Sayed spørger:

D. 26/10/2015 kom der en ung mand og sagde at han vil købe min bil, som jeg havde sat til salg i den blå avis.

Han betalte mig kr. 4400 og sagde at han ville prøve bilen og bagefter underskrive slut-papirer. Men han kom ikke tilbage og omregistrerede /afmeldt heller ikke bilen.

Det eneste fik jeg er en kopi af hans kørekort, som jeg vil velhæfte med denne mail. Og hans telefonnummer svarer ikke mere.

Jeg ringede dagen efter (d.27/10/2015) til skat og bilforsikring og også Falck. Skat sagde at jeg skal vente 21 dage. Da jeg var bekymret pga. mange ting såsom misbrug af bilen til kriminalitet eller nogle andre ulovlige aktiviteter, ringede jeg igen til Skat d. 16/11/2015 og bad dem om hjælp. Skatten sagde at jeg skal sende dem en mail og det jeg har gjort. Jeg fik svar fra skatten d. 18/11/2015 og der står at de vil afmelde bilen d. 07/12/15.

Jeg gik også til Odense politi d. 16.11.15 og bad om hjælp fra jeres information og hun sagde at det er skat, som skal behandle sagen.

I dag fik jeg en bøde på kr. 750 pga. parkeringsafgift fra d. 02/11/2015. Jeg tolker bøden som faresignal om misbrug bilen. Jeg er selvfølgelig bekymret for at få flere bøder, men mest om de vil bruge bilen, som der står i mit navn på for noget mere alvorlige forbrydelser, da de jo ikke har været pålidelige indtil nu.

Derfor beder jeg for jeres hjælp, da jeg ikke kunne finde ud af, hvordan jeg skal løse problemet, som stresser mig meget.

Er der noget jeg kan gøre yderligere?

Forbrugermeningen svarer:

Du har gjort det helt rigtige i situationen. Du har meldt det til Politiet og Skat, og dermed er der ikke mere du skal gøre, andet end at rette et krav mod personen, hvis du har flere penge tilgode (altså hvis bilen har kostet mere end 4400).

Det er korrekt at en køber har 21 dage til at omregistrere bilen, men det er vigtigt at understrege at bilen IKKE må benyttes indtil omregistrering har fundet sted. Sker dette alligevel dækker du ikke for noget.

Det er også altid føreren af en bil der er ansvarlig for bøder og afgifter som bilen pådrages. I dette tilfælde skal du blot kontakte udstederen af p-bøden og sende dem kopien af din Politianmeldelse, så slipper du for at skulle betale de 750 kr.