Vw polo

Kan en bil handles tilbage?

Emilie spørger:

Jeg vil gerne høre om du kan hjælpe mig med hvordan jeg står ift. At jeg d. 9/11 kørte til københavn fra århus for at købe en bil, en vw polo. Bilen har fået skiftet motor så den kun har kørt 105.000 km hvor selve bilen har kørt 350.000, sælger har kvittering på motor og at den er blevet skiftet, men har ikke kvitteringen med da den skulle ligge ved hans far og han ikke var hjemme.

Vi laver så et dokument hvor han skriver under på at han at dagen efter vil sende kvitteringen med posten. Og at han vil ringe når den er sendt afsted. Dette har han ikk gjort og hans mobil er slukket. Vi vil helst returnere bilen, men det er lidt umuligt uden kontakt til manden. Kan vi anmelde ham? Han lovede desuden at der var forsikring og ejer på bilen, men pladerne var afmeldt.

Han har desuden 5 andre biler til salg på dba.dk. Håber meget du kan hjælpe!

Forbrugermeningen svarer:

Det er nok tvivlsomt om der kan anmeldes for noget her, men der er til gengæld ikke nogen tvivl om at du kan hæve købet, da han ikke har overholdt sine forpligtelser.

Du skal starte med at sende en påkravsskrivelse til ham, hvor du skriver at du hæver købet da han ikke har overholdt sine forpligtelser. Husk at sende den med afleveringsattest (det kan du få på Posthuset). Herefter kan du se hvordan du går videre med sagen ved at læse vores guide her:

Få dine penge tilbage