oddsetkuponner

Må man spille oddset for andre?

Anders spørger:

Jeg har siden februar snakket med nogle personer overfor facebook som oddser for folk. Man smider fx. 500 kroner og så omsætter de det til fx. 6000 kroner over en periode.

Det har som sagt stået på siden februar og det har taget fuldstændig overhånd. Der er kommet alverdens undskyldninger fra personerne mht udbetaling til mig.

De har bedt mig overfører mere til dem. Så jeg kan få en udbetaling på om 30.000 kroner. Og jeg har overført uhørt mange tusind til dem, hvilket selvfølgelig er komplet naivt og dumt.

De siger nu manden som står bag det hele er røget i fængslet pga det er ulovligt at han oddser for andre. Men de andre prøver at udbetale til de folk som der mangler udbetaling. Der sker desværre bare intet.

Jeg har nu skrevet til dem at det skal stoppe og jeg skal have mine penge retur asap.

Så mit spørgsmål er: Er det ulovligt at oddse for andre? Og vil jeg blive straffet hvis jeg kontakter politiet/advokat

Jeg tænker at kontakte en advokat og slæbe dem i retten. Jeg har deres navne, reg og konto og alt på skrift hvad vi har aftalt.

Forbrugermeningen svarer:

Først og fremmest er svaret på dit første spørgsmål: Ja, det er ulovligt at spille på oddset for andre, medmindre dem der spiller er registreret ved finanstilsynet, og sandsynligheden for dette er nok lig nul. For at investere andres penge skal du være registreret fondsmægler hos Finanstilsynet. Du har dog intet at frygte, for du har ikke gjort noget ulovligt, så du kan roligt melde det til Politiet.

En advokat behøver du dog ikke at bruge penge på. Hvis du melder det til Politiet får du automatisk tilkendt erstatning igennem kriminalsagen. Hvis Politiet vælger ikke at køre sagen, kan du sagtens klare det selv uden advokat, for hvis det drejer sig om under 50.000 kroner, så kan du starte en småsagsproces. Det hele starter med en påkravsskrivelse og du kan følge vores guide her:

Sådan laver du en påkravsskrivelse.

Udover dette har Betxpert faktisk afsløret en af disse i at snyde og skrevet en rigtig god artikel om det her:

Ny Facebook-svindel: Spillesider sælger ulovlige tips