Snydt i handel om iPhone 6

Anette spørger:

Har i mandags aftalt køb af Iphone 6 af sælger via DBA, men telefonen er dog som aftalt ikke sendt til mig – jeg tjekker sælger via DBA support om sælgeren er valid og det får jeg besked om at det er hun. Jeg overfører 3000 via SWIPP som aftalt, også i den tro at jeg kan trække betalingen tilbage som man også kan via mobilepay – dette er så desværre ikke noget man kan med SWIPP.

Jeg anmoder flere gange på SWIPP om returnering af de 3000, og i går aftes kl. 21.15 skifter bruger så navn på SWIPP konto.

hvad skal jeg gøre videre i sagen ??? har vedhæftet alt dokumentation jeg har vedr sagen – desværre er den annonce jeg har gemt på DBA slettet, såfremt sælger sletter annonce slettes data også så har man pludselig ikke dokumentation medmindre man som jeg har taget et skærmprint fra DBA.

Forbrugermeningen svarer:

Det er en udbredt misforståelse at man kan trække en MobilePay betaling tilbage… for det kan man ikke. Da du ikke har navn, adresse osv. på sælgeren, så kan du ikke gøre noget selv, andet end at melde sagen til Politiet. De kan så undersøge hvem der står bag ved SWIPP kontoen og gå videre med sagen derfra.