date2find.dk

Passivt abonnement på Date2find.dk

Camilla spørger:

Min søn på 14 har i januar 2016 tilmeldt sig en konkurrence, hvor han skulle betale 5,- for deltagelse til at vinde en Iphone6.

Dette gjorde så, at han åbenbart tilmeldte sig et datingsite – Date2find.dk ?? Men han har i god tro kun tilmeldt sig en konkurrence med vores mailadr. og vi har aldrig hørt noget eller modtaget noget om medlemskab hos et datingsite!!
Men nu er der trukket 500,- fra hans juniorkonto og jeg er mildest talt gal.- hvordan kan man i det skjulte blive tilmeldt et datingsite via en konkurrence ? Er det overhovedet lovligt ?
Kan jeg gøre indsigelse mod dette ? Eller melde dem til noget som helst ?

Håber på et svar snarest, da jeg ikke helt ved hvad jeg skal gøre.

Forbrugermeningen svarer:

Det er et klassisk svindelnummer din søn har været ude for. Det står i forretningsbetingelserne som altid er meget svære at finde via konkurrencesiden, at man samtidig tilmelder sig det ene og det andet.

Den slags kaldes et passivt abonnement, fordi hvis du ingenting gør binder du dig i et abonnement… og det er IKKE lovligt.

Du skal derfor gøre indsigelse via din bank, så du kan få pengene tilbage. Luk kortet for en god ordens skyld så de ikke kan hæve mere, og overvej at melde sagen til din lokale Politikreds… det er en ret heftig bøde der venter dem hvis du gør det.