Står jeg i RKI?

Står jeg i RKI?

Har du nogle ubetalte regninger liggende, eller er du måske bare er i tvivl, kan det være nødvendigt og en god idé at undersøge, om du er registreret i RKI (Experian red.) Hvis du først står anført her, betyder det typisk, at du får svært ved at optage lån og få kredit – de fleste virksomheder der tilbyder disse ting, undersøger nemlig RKI-registret, før de laver økonomiske aftaler med folk. Det kan altså blive svært at få ting, som mange tager for givet bl.a.:

  • Abonnementsaftaler (kontaktlinser, mobiltelefon, internet osv.)
  • Forsikringer betalt via månedlige afdrag
  • Kreditkort
  • Benzinkort

Så det er en god idé at sørge for, du ikke ender i RKI-registret. Uheldet kan dog være ude, og så er det en mindst lige så god idé at finde ud af, om du er blevet opført.

Men står du så i RKI?

Der er to situationer, hvor det giver rigtig god mening at undersøge, om du står anført:

  1. Hvis du før i tiden (eller nu) har haft svært ved at tømme postkassen, kan du være i risikozonen for at være blevet registreret, for så kan du nemt have overset regninger. I det tilfælde, er det dog vigtigt, at du ved, du kan blive slettet fra registret igen, hvis der ikke er faldet dom i sagen.
  2. Ved du, at du før har modtaget en dom mht. manglende betaling og dermed har stået i registret en årrække, er det især en god idé at undersøge om du står opført dér. Du kan nemlig maksimalt hæfte i registret for den samme gæld i fem år. Herefter vil du blive slettet. Det er naturligvis rart at vide, hvis du går med drømme, du behøver lån eller kredit for at udleve (men vær nu forsigtig med at optage nye lån, du skulle nødigt ende i registret igen.)

Tror du, at du måske kan stå opført, eller vil du tjekke din domsstatus, kan du gøre det nemt og sikkert med Nemid via dette link: https://www.dininfo.dk/

Så du er i RKI, hvad så?

Er uheldet ude, og du står angivet, er det en oplagt mulighed for at få kigget din økonomi igennem. Selvom registreringen slettet automatisk efter fem år, går det naturligvis betragteligt hurtigere, hvis man indfrier gælden, og selvom det kan virke helt håbløst på stående fod, er der næsten altid noget at gøre ved enhver kritisk situation. Kontakt evt. din kommune og hør, hvad de tilbyder af økonomisk rådgivning eller gå til din bank, som helt sikkert vil kunne hjælpe dig med at lægge et fornuftigt budget.

I sidste ende er der vel ingen, der har lyst til at have gæld, og det er kun dig, der kan få dig ud af den.