Lån penge online

Lån penge online – bliv klogere, så du ikke bliver snydt

Læs denne guide og hjælp dig selv! Lån penge online og vær opmærksom på, at du selv vil være din egen private rådgiver.

Der sidder ikke en rådgiver og forklarer om de forskellige lånetyper og muligheder, ej heller omkostningerne ved lånet. Du skal altså hjælpe dig selv, og det gør du bedst ved at afklare dine behov og din kreditværdighed.

Start med at stille dig selv enkle spørgsmål

Begynd med at forholde dig til dine værdier:

  • Bor du i eget hus er der ofte penge at spare ved at optage lån i friværdien, fremfor at tage et forbrugslån? Uanset din boligsituation, er det nemt og hurtigt, men som boligejer kan der være penge at spare ved at udnytte boligens friværdi.
  • Er du ikke boligejer har du muligvis en bil, eller andet af værdi, som du kan stille som sikkerhed? Har du det, er det en god idé at tale med din bank om at optage lånet hos dem, med bolig, bil, campingvogn eller andet som sikkerhed.

Et lån i en almindelig bank eller sparekasse er stort set altid den billigste løsning, og du kan oftest udfylde og ansøge online når du skal låne penge.

Er du registreret hos Experian?

Dernæst skal du kreditvurdere dig selv. Du skal først og fremmest vide om du er registreret hos Experian, det er det selskab der tidligere hed RKI. Du kan nemt og hurtigt få oplyst din status ved at besøge hjemmesiden og logge din ind med dit NEM ID. Hvis du er registreret kan du nemlig have meget svært ved at låne penge online, og så bør du i stedet læse vores anden hjemmeside: Lån trods RKI.

Budget oversigt

Når du er sikker på, at du ikke er registret hos Experian, skal du lave et budget over dine faste udgifter, på den måde ved du, hvad du har til rådighed hver måned. Bedøm nu hvor meget af dette beløb du vil bruge på at afbetale dit nye lån.

Du skal ligeledes kigge på dine indtægter, for at tilpasse det beløb du søger om at låne. Lån penge online med en god kreditvurdering hos låneudbyderen, da de også kigger på, om det er realistisk at du kan afbetale det beløb du ønsker at låne, i forhold til hvor mange penge du tjener, og så får du også et lån du faktisk kan betale tilbage.

Lån penge online – men til hvad og hvor meget?

Et andet vigtigt spørgsmål du skal svare dig selv på inden du ansøger om et lån, er, hvor mange penge du reelt har brug for at låne. Når du bliver kreditvurderet, kan du risikere, at få et afslag, hvis du søger om et beløb der er væsentligt højere end det udbyderen vurderer er muligt ud fra dine oplysninger.

Ønsker du fx et lån på 12.000 kr. men bliver vurderet til at kunne låne 10.000 kr. kan du være heldig at få et brev med dette tilbud, men bliver du kun vurderet til 6000 kroner får du med garanti ikke det tilbud, da beløbene er for langt fra hinanden. Kom derfor så tæt på det reelle beløb som muligt, og skær ind til benet. Mangler du penge til en ny bil, fordi den gamle er brudt sammen, er det det du skal fokusere på, og huske at det kan være de ekstra par tusind kroner til bøffer og rødvin, der gør, at du får et afslag.

Lav en liste med alle fordele og ulemper du kan komme i tanke om, fx:

Lån penge online:

Fordele: Ingen spørgsmål om hvad pengene skal bruges på. Det er nemt og hurtigt.

Ulemper: Højere renter og gebyrer end i banken. Jeg kan blive fristet til at låne mere end jeg behøver på grund af et “godt tilbud”.

Lån penge online – men husk nu at kigge på omkostningerne!

Du skal til sidst være særligt opmærksom på det der kaldes ÅOP og står for Årlige Omkostninger i Procent. Det kan have stor betydning for hvad lånet ender med at koste dig. Efter du har besvaret ovenstående spørgsmål kan du nemt og hurtigt sammenligne priser, fordele og ulemper. Lån penge online eller i banken, det store valg er nu op til dig!