Vognmand svigter levering

Vognmand nægter at køre en vare, efter at have lovet det.

Monika spørger:

Jeg ved ikke om i kan hjælpe eller rådgive mig men jeg ville blive meget glad hvis i kan give mig et råd.

Jeg har kontaktet en lokal vognmand for at få høre om han kan transportere en vare jeg har tænkt mig at købe fra A til B.

Jeg har efter lidt frem og tilbage fået en skriftligt godkendelse fra chefen i firmaet at de tager sig af opgaven. Oplysninger om afhentningsadresse og alt er udleveret til firmaet på forhånd og jeg har bedt dem om at tjekke op på om de kan udføre opgaven. Som nævnt har jeg fået en skriftlig bekræftigelse fra chefen.

Da et stykke af vejen åbenbart er for lille nægter han nu at ha’ påtaget sig opgaven samt det at udføre opgaven. Hvilket jo resultere i at min købte vare, som jeg jo først købte efter at ha’ et ok fra vognmanden, nu står udenfor med elektronik og til glæde for en hver som faktisk gerne vil tage den.

Det er i mine øjne et rent eksempel for kontraktbrud og jeg har givet firmaet til kende at jeg ønsker at de udføre opgaven, alternativt bliver en anden sat på opgaven og regningen går til dem samt mulig erstatning hvis varen fejler noget eller er bortkommet. Og hvis de også nægter det og ikke selv kommer med en løsning på deres problem, så anmelder jeg dem!

Firmaet nægter alt og at de har sagt ja til opgaven, det er bare lidt dumt af dem siden jeg har det skriftligt at de tager opgaven.

Har i et godt råd til mig?

Forbrugermeningen svarer:

Det har vi bestemt. Du starter med at få en villig transportør til at hente din vare, og får en faktura for arbejdet. Herefter sagsøger du vognmanden for kontraktbrud og kræver din nye faktura betalt som erstatning. Du kan se metoden her:

Få dine penge tilbage.