gamle penge

Skylder du penge eller har du penge tilgode? Læs her om kravet kan være forældet!

Den 1. januar 2008 fik vi en ny lov om forældelse i Danmark. Før i tiden blev et krav der var dom på forældet efter 20 år, og et krav som der ikke var dom over blev forældet efter 5. Yderligere var det nok for kreditor blot at sende et brev med et kontoudtog, og så startede en ny periode på 20 år, inden kravet blev forældet.

Sådan er det ikke længere, og rigtig mange kreditorer er ikke klar over at deres krav er forældet!

Idag er forældelsesperioden 10 år for krav med dom eller underskrevne forlig/lånedokumenter, og kun 3 år uden. Samtidig med dette skal du til Fogedretten hvis du skal have afbrudt forældelsen.

ForældelseDenne lov gælder fra 1. januar 2008 og den gamle lov før det, hvilket betyder at den 1. januar 2018 er der en masse krav der bliver forældet, hvis de ikke har været forbi Fogedretten for at blive fornyet!

Hvis du har penge til gode, så skal du starte inddrivelsen senest 3 år efter, ellers kan personen eller virksomheden nægte at betale dem, da dit krav så er forældet. Du har simpelthen 3 år fra startdatoen til at starte et retsligt krav, ellers vil dit krav være forældet

Hvis du har lyst til at læse hele loven i den fulde længde kan du finde den her: Loven om forældelse.